Menu Sluiten

FAIR-slavende chocolade

Ook de Wereld van Pippe (Laanstraat 106, Baarn) doet dit jaar mee aan de Fairtrade Week (van 25 oktober t/m 2 november 2014). Duurzaamheid in alle aspecten staat in deze periode centraal; en Pippe zet nu speciaal de chocolade in de etalage.

FAIR-slavende chocoladeWaarom chocolade? Niet alleen omdat chocolade zo mmm… is, ook omdat er mooie verhalen achter schuil gaan. Met ieder verhaal smelt elk stukje chocolade nog heerlijker in de mond weg en weet je waarom je hiervoor gekozen hebt.

Divine Chocolate is gemaakt van cacaobonen uit Ghana. De boeren die deze bonen verbouwen vormen een coöperatie en zijn voor 45% eigenaar van Divine Chocolate. Dat is uniek in de wereld. De missie van de coöperatie is de cacaoboeren te ondersteunen bij het opbouwen van een menswaardig bestaan.

Bij Tony’s Chocolonely gaat het ook om een beter bestaan van de cacaoboeren en de mensen die in deze industrie werken. De meeste bonen worden in Ghana en Ivoorkust verbouwd.

Journalisten van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde toonden zo’n 10 jaar geleden aan dat er nog steeds sprake was van slavernij. Na de introductie van de eerste slaafvrije chocolade in 2005 zijn de op-weg-naar-de-100%-slaafvrije Tony’s Chocolonely repen niet meer weg te denken uit ons assortiment.

De Chocolatemakers zijn nog verder gegaan. Direct biologische bonen inkopen bij de kleine boeren (in Congo, Dominicaanse Republiek of Peru) die er een eerlijke prijs voor krijgen, vervoer via het zeilschip Très Hombres, handmatige selectie en ambachtelijk in Amsterdam gemaakt; en zo min mogelijk afval te produceren of materialen te hergebruiken.

Proef fair-standig

Na de achtergrond van chocolade is het nu tijd voor de eigen ervaring. Pippe heeft haar verhalen verteld; nu ben jij aan de beurt. Kom langs tijdens de Fairtrade Week en Proef fair-standig. Wat doet een overdosis aan fair-slavende chocolade met jou? Laat het Pippe weten in de winkel of via Facebook en Twitter.

In de Wereld van Pippe wordt het nog aantrekkelijker gemaakt, want tijdens de Fairtrade Week mag elke klant bij besteding van minimaal €20,- een chocoladereep naar eigen keuze mee naar huis nemen.

Misschien ook interessant