Menu Sluiten

Grande opening

Vanaf zaterdag 10 mei 2014 heeft Baarn er een vernieuwde winkel bij: De Wereld van Pippe. Aan de Laanstraat 106 wordt op die dag de pippste winkel, vol eerlijk en echt, geopend.

slide8

De hele dag staat in het teken van de feestelijk opening. De nieuwe wethouder voor duurzaamheid van Baarn, Margreet Breukelaar zal rond 12.30 uur de officiële opening verrichten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het dweilorkest van Crescendo, “De Straatklinkers”. Rondom de winkel komt er tijdelijk een terras. De Golden Coffee Box verzorgt daarvoor de koffie. En natuurlijk is er ook aan de klanten gedacht; alle kopers krijgen bij een minimale besteding van € 20 een kadootje van Pippe mee (zolang de voorraad strekt).

Eigentijds

Ooit begon de winkel als Wereldwinkel Baarn, daarna heeft hij zo’n twee jaar onder de vlag van Fair met Flair gefunctioneerd. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en zorgden ervoor dat met de zoektocht van de winkel ook de naam moest veranderen. De nieuwe naam met Pippe is dan ook logisch, want het gedachtegoed dat staat voor People Planet Profit dekt de lading en vormt daarmee de basis.

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat vanaf oktober 2013 de winkel in de Laanstraat geleidelijk aan veranderde. Na een kleine verbouwing werd het magazijn erbij getrokken en kreeg het een frisse kleur. Daarna was de etalagepui aan de beurt. Ondertussen werden er nieuwe stellingen opgebouwd en daardoor werd de winkelindeling ook anders. En af en toe verscheen er een handgeschreven gedicht op de winkelruit.

De ideële winkel gaat mee met de tijd en heeft lef getoond om te durven investeren in een vernieuwde toekomst. Een toekomst waarin Pippe verder een steentje kan bijdragen aan een betere leefomgeving in de meest brede zin van het woord. Dankzij de steun van de vele vrijwilligers tijdens de openingstijden, rondom de voorbereidingen, organisatie en uitvoering van al het werk heeft de winkel een ware metamorfose ondergaan en het resultaat mag er zijn. Daarom heeft Pippe het volste vertrouwen in de nieuw ingeslagen weg.

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met De Wereld van Pippe. Heb je geen tijd om zaterdag 10 mei 2014 even langs te komen, op een ander moment ben je ook welkom.

Misschien ook interessant